Uratarinat

Kunnossapitoasentajan uralla oppiminen ei lopu koskaan

 

Tony aloitti 6 vuotta sitten Freshillä kunnossapitoasentajana. Fresh oli jo entuudestaan tuttu lähettämö- ja kesätöistä. Tonya kiinnosti kuitenkin tekniikka ja LVI-työt, joten hän teki neljä vuotta töitä maalämpöasentajana. Reissuhommat eivät kuitenkaan perheen kasvaessa olleet kovin innostavia ja onnekseen Tony tuplasi Freshin silloisen kunnossapitotiimin koon. 

Freshin uran aikana Tonyn osaaminen on karttunut huikeasti. ”Sain mahdollisuuden jatkaa opintoja työn ohessa ja valmistuinkin oppisopimuskoulutuksella sähkö- ja automaatioasentajaksi, parin vuoden koulutus antoi paljon”. Tony kertoo myös, että asennustyöt elintarviketehtaassa asettaa aivan toisenlaiset vaatimukset työlle. ”Työturvallisuuden lisäksi on aina huomioitava myös hygieeninen turvallisuus ja esimerkiksi hitsaussaumat oltava viimeisen päälle.” 

 


 

”Perheellisenä on tärkeää tietää, että töitä on tulevaisuudessakin. Innostavimmat hetket olen kokenut pahoissa paikoissa, kun tein mahdottomasta mahdollista”

 

 

Tärkeintä työssämme on ennakoiva huoltotyö, niin, että koneet toimivat ja asiakkaamme saavat tilauksensa sovitusti. Toki usein aikaa menee myös korjaukseen. Laitteiden ja automaation määrä on moninkertaistunut Tonyn uran aikana ja enää kaikkien ei tarvitse hallita kaikkea, vaan tiimissä on jaettu eri vastuualueet. Tony osaa ja tekee kaikenlaista, mutta erityisesti häntä kiinnosta talotekniikka ja sitähän Freshillä riittää.

”Parasta Freshillä on hyvä porukka ja loistava aamupala, jolla jaksaa”, Tony kertoo. Hetken mietittyään hän lisää, että työpaikan turvallisuus on myös tärkeää. Perheellisenä on tärkeää tietää, että töitä on tulevaisuudessakin.

Innostavimmat hetket Tony on kokenut pahoissa paikoissa, kun linja on hajalla, tuhannet tuotteet odottavat valmistamista ja lähin varaosa vaikkapa Italiassa. ”Se, että olen pystynyt jollain väliaikaisratkaisulla saamaan koneen toimimaan, eli kun mahdoton muuttui mahdolliseksi, se on hieno tunne.” Tony on myös tyytyväinen, että on oppinut työelämässä suomen kielen ja englantia pääsee myös puhumaan päivittäin.

Vaativinta töissä on kiire, töitä riittää ja uusien koneiden asennukset työllistävät myös viikonloppuisin. ”Kyllä täällä saa ahkera olla, jos ei pidä työnteosta, niin Fresh ei ole sopiva paikka”. Mutta kiireestä huolimatta on aina hieno fiilis, kun tietää päivän päätteeksi antaneensa oman panostuksensa asioiden toimivuuteen.

Vapaa-aikana Tonyllä on myös toimintaa täynnä, sillä kotona on kaksi pientä lasta ja omassa kodissa riittää kunnostettavaa. Kunhan kotiremontit valmistuvat, niin Tony lähtee jälleen liitelemään lempiharrastuksensa eli moottorivarjoliidon pariin.