Uratarinat

Silla Sundstedt – Teamleader

 

Oisin varmaan vaan nauranut, jos mulle olisi kerrottu aloittaessani Freshillä, että sä oot esimiestehtävissä kuuden vuoden päästä. En ois ikinä uskonut, että näitä mahdollisuuksia osuu omalle kohdalleni. Kaiken tämän eteen on kuitenkin kovasti tehty töitä.

Ootsä nähny, et tällänen firma, kuin Fresh hakee koko ajan työntekijöitä?”, kysyi Sillan ystävä Whatsapissa vuonna 2013. ”Vastasin takaisin, että onhan mulla työpaikka.” Ystävä sai kuitenkin houkuteltua Sillan hakemaan töitä Freshiltä, vaikkei hän vakavissaan ollut vaihtamassa työpaikkaa.

Ryhmähaastattelusta muistan, etten ole koskaan nauranut niin paljon. Mieleen jäi tilanne, kun multa kysyttiin, että osaanko ruotsia. Osasin silloin vain yhden repliikin, jossa samalla tiivistyi kaikki ruotsin kielen osaamiseni: ”Nog kan jag liiti men int så myki.”, kertoo Silla nauraen.

Silla ei irtisanoutunut vanhasta työstään heti, sillä ajatuksena oli katsoa, millaista työ Freshillä oikeasti on. Ensimmäisen viikon Silla istui aamusta iltapäivään Freshin koulutuksissa ja siitä ajoi suoraa silloiselle työpaikalleen, missä vallitsi kriisi. Yrityksestä oli tehty yrityskaupat henkilöstön tietämättä ja työt siellä olivat loppumassa.

Näissä merkeissä tulin Freshille pukuompelijan papereilla elintarviketyöntekijäksi vuonna 2013. ”Siihen aikaan meillä Freshillä oli vain kaksi rasialinjaa, volyymit olivat paljon pienemmät kuin tänä päivänä. Työntekijänä olin aktiivinen ja tein aina työni mahdollisimman hyvin. Tahdoin näyttää, että olen todella hyvä työssäni ja että haluan edetä. Eteninkin pian linjaoperaattoriksi.”

Yrityksen kasvaessa nopeasti, uusia työntekijöitä otettiin vauhdilla lisää – Tästä syntyi uusia tehtäviä, joista yksi oli perehdyttäjän tehtävä. Iloiselle ja sosiaaliselle Sillalle tarjottiin tätä roolia ja hän otti sen ilolla vastaan. Kauaa Silla ei kuitenkaan ehtinyt työskentelemään mieluisassa tehtävässä, kun uudet mahdollisuudet kävelivät jo vastaan. ”Tietooni tuli, että yksi tuotannon esimies lopettaa ja että paikka vapautuu pian. Ilmaisin kiinnostukseni tehtävään.”

 


 

”Freshillä on saanut kasvaa ja kehittyä. Ei monessa paikkaa pääsisi pukuompelijan papereilla esimiestehtäviin.”

 


 

Tarvitsin lisää haasteita ja niitähän tuli ovista ja ikkunoista, kun minut valittiin esimieheksi.” Ensin tehtävänäni oli katsoa, että kaikki ovat paikalla ja varmistaa työn sujuvuus. Fresh jatkoi kasvamistaan, joten esimiehen tehtävänkuvaa laajennettiin.  ”Hyppy uusiin tehtäviin tuntui isolta, kun jokainen esimies sai oman reilun 20 hengen ryhmän. Omasta ryhmästä tuli ottaa vastuu, seurata sairauspoissaoloja, välittää ihmisistä ja olla innostava”, kertoo Silla.

Silla kertoo, että tuntui samalla hyvältä ja pelottavalta, kun hänelle uskottiin näin paljon vastuuta henkilöstöstä. ”Luulin, että mun tarvii heti osata kaikki. Tiedän sen nyt, ettei se niin ole. Esimiehen tehtävään kasvaa ja oppii hiljalleen erilaisista tilanteista.” Silla osaa arvostaa myös ammatillista lähiesimieskoulutusta, jonka teamleaderit saivat suorittaa työajalla naapurikaupungissa: ”Freshillä on saanut kasvaa ja kehittyä. Ei monessa paikkaa pääsisi pukuompelijan papereilla esimiestehtäviin.” 

Freshillä aloittaessaan Silla ei ymmärtänyt ruotsia eikä englantia. Tänä päivänä tilanne on aivan toinen, sillä Silla puhuu sujuvasti kolmea kieltä. ”Meillä on Freshillä ihmisiä lähes kolmestakymmenestä eri kulttuurista, mikä mahdollistaa kielitaidon kehittämisen paineettomassa ympäristössä.”

Silla mainitsee, että hänen työssä parasta on ihmiset ja yhdessä onnistuminen. ”Vain ihmisten avulla saadaan asiat tapahtumaan ja voidaan onnistua. Olen onnellinen jokaisesta ihmisestä, joita meillä on tuotannon puolella. Huippuja tyyppejä, joiden kanssa yhteistyö on helppoa. Meillä Freshillä ei ole korkeita kynnyksiä ihmisten välillä – olemme kaikki yhtä perhettä.”

 


 

”Töihin tulen hyvällä mielellä, sillä tiedän, että vastassa on paljon iloa ja naurua.”

 

 

Silla osaa olla kiitollinen, että saa tulla töihin joka päivä. Aiemmissa työpaikoissaan työn jatkuvuus ei ole ollut itsestäänselvyys. Freshiä hän pitää turvallisena työnantajana, sillä tulevaisuuden näkymät ovat vuosienkin jälkeen todella hyvät ja yritys jatkaa kasvamistaan.

Tärkeäksi Silla kokee työssään työnteon ja erilaisten prosessien kehittämisen. ”Meillä on pelkästään kahdessa vuodessa tapahtunut huikeasti kehitystä muun muassa työntekijöiden kouluttamisessa ja opastamisessa.”

Loppuun Silla summaa vielä, että Freshillä on vaikka mitä mahdollisuuksia tarjota kaikille niille, jotka ovat aktiivisia, oma-aloitteisia, avoimella mielellä ja positiivisella asenteella.