Uratarinat

Elizaveta Kovylkina – Henkilöstösuunnittelija

 

Vuonna 2016 Elizaveta Kovylkina istui Freshin ryhmähaastattelussa neljän muun haastateltavan kanssa eikä hänellä ollut aavistustakaan siitä, kuinka suomalainen rekrytointiprosessi eroaa venäläisestä. ”Kulttuuriset erot jännittivät. En tiennyt mitä kysymyksiä haastattelussa on tapana kysyä tai minkälaisia kysymyksiä voin itse asettaa rekrytoijille. Haastattelu alkoi suomen kielellä ja ajattelin, että tämä on nyt tässä.” Elizaveta oli tullut Suomeen vuonna 2012 eikä osannut kieltä vielä niin hyvin kuin tänä päivänä. Hän sai kuitenkin vastata kysymyksiin ruotsiksi. Elizaveta valittiin elintarviketyöntekijäksi ja tästä alkoi hänen uransa Freshillä ja Suomessa.

Elizavetan ahkera ja osaava työskentely vei hänet tuotantotyöntekijästä perehdyttäjäksi parin vuoden jälkeen aloittamisesta. ”Tehtävä oli mieluinen, sillä sain hyödyntää tuotannossa karttunutta työkokemustani perehdyttäessäni uusia työntekijöitä tuotannon tehtäviin sekä samalla opin tuntemaan uusia kasvoja”, kuvailee Elizaveta.

Kesän aikana Elizaveta sai olla henkilösuunnittelussa apuna lomien aikana, minkä jälkeen Elizaveta palasi takaisin tuotantoon perehdyttäjän tehtäväänsä. ”Henkilösuunnittelijan paikka avautui samana vuonna ja hain sisäisesti tehtävään lokakuussa 2018.”, kertoo Elizaveta.

Alkuun suomen kieli oli minulle vaikeaa ja erityisesti sen puhuminen, koska kyse ei ollut enää tuotanto-tason kielestä. Olen ottanut suuria harppauksia kielen oppimisessa. Tällä hetkellä tunnen itseni siinä paljon varmemmaksi. Nyt kun tehtävät ovat tuttuja, yritän kehittää työtapaani tehokkaammaksi. Aina löytyy uusia tapoja, joiden avulla saman työn voi tehdä paremmin tai nopeammin.”

 


 

”Aiempi kokemukseni tuotannossa, on hyödyksi tehtävässäni, sillä monet tuntevat minut entuudestaan ja siksi heidän on helppo lähestyä minua”

 


 

Henkilösuunnittelijana Elizaveta suunnittelee noin 240 työntekijän työvuorot aina kolmeksi viikoksi eteenpäin. Mikäli muutoksia tulee esimerkiksi tuotantomäärissä, on Elizavetan tehtävänä muuttaa suunnitelmia. Hänen tehtävänään on tämän lisäksi seurata, että eri tuotannon tehtävissä on riittävästi osaajia.

Tehtävänsä Elizaveta pitää merkityksellisenä ja todella vastuullisena, sillä tuotanto riippuu työntekijämääristä. ”Tehtäväni on tärkeä, sillä tuotanto ei saa pysähtyä ja kaiken on toimittava suunnitelmien mukaisesti.”

Elizaveta kokee, että aikaisempi kokemus tuotannossa, on hyödyksi henkilösuunnittelijan tehtävässä. ”Monet tuntevat minut entuudestaan tuotannosta ja siksi heidän on helppo lähestyä minua.”

Elizaveta on kiitollinen ja iloinen etenemismahdollisuuksista, joita hänelle on annettu Freshillä. Hän uskoo, että etenemiseen on vaikuttanut eniten se, että hän aina tekee parhaansa, jotta yhdessä päästäisiin tavoitteeseen. Lisäksi Elizaveta ottaa mielellään vastuuta itselleen pelkäämättä.

Yrityksen kasvaessa muutoksia on tapahtunut erityisesti tuotannossa ja yrityksen rakenteessa. ”On syntynyt uusia työtehtäviä, kuten hävikkikoordinaattorin ja perehdyttäjän työtehtäviä. Näitä ei aiemmin ollut.”

”Ehdottomasti parasta Freshillä on Fresh spirit. Se ympäröi meitä työpaikalla ja tarkoittaa sitä, että töitä tehdään yhdessä pelaamalla samaan maaliin ja siten onnistumme yhdessä.”