HetkiTour Seinäjoen Vauhtiajoissa

Ilma näyttää lupaavalta Seinäjoen Vauhtiajoissa. Hulina alkaa aamulla, kun autoja laitettaan ratakuntoon ja myyjät kokoavat myyntipisteitään. Empun-eväät, on yksi Vauhtiajojen ruokapisteistä. Hautamäen perhe pyörittää Empun-eväitä jo neljättä vuotta Seinäjoen Vauhtiajoissa. Tarkoituksena on kerätä varoja 16-vuotiaalle urheilulupaukselle, Emilialle. Emilia Hautamäki edustaa Suomea alppiurheilussa.

Emilia laittoi sukset jalkaan ensimmäisen kerran jo 3-vuotiaana. Isosisko Julian jalanjäljissä Emilia aloitti kisaamisen 6-vuotiaana. Urheilijan arki koostunut opiskelusta, treenauksesta, urheiluleireistä sekä sellon soitosta.

Ilmajoen Lukiossa aloittavan Hautamäen kisatreenit ovat hyvässä vauhdissa. Viikkoon mahtuu kaksi treeniä päivässä, viiden päivän ajan. Treeneihin kuuluu painonnostoa, pyöräilyä ja kuivaharjoituksia. Kun Suomen hanget sulavat, suuntaa Emilia Itävallan jäätikölle. Emiliasta on mukavaa, kun koko Suomen alueelle levinnyt kaveriporukka pääsee taas yhdessä harrastamaan rakastamaansa lajia. Yhdessä kavereiden kanssa on hienoa lähteä kisaamaan Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan. Kova työ on tuottanut tulosta ja käteen jäi viimekauden alppiyhdistetyssä SM-kultaa.

Treenaamisen ohella on tärkeää myös syödä hyvin. Emilia kertoo, että kotiruoka on parasta. Jos ei syö tarpeeksi, lihakset eivät kehity ja energia ei riitä urheiluun. Kysyimme myös Emilialta, mitä hän tykkää Freshin LounasHetki-salaateista.

”Tosi käteviä ja nopeita. Salaatti on ihanan rapeaa ja freeshiä. Lounaaksi ne tarttuvat mukaan reissun päällä”.

Onnea tulevaan kisakauteen Emilia!