Kiireessäkin voi syödä hyvin

–       Jos on syönyt huonosti, niin sen kyllä tuntee heti.

Tämän on huomannut Lena Gillberg, uusikaarlepyyläisen Blue Fox -salibandyjoukkeen pelaaja.

Kun yhden viikon aikana on ehdittävä tehdä työt, viettää aikaa perheen kanssa ja harrastaa liikuntaa, on ruokavalion oltava kunnossa. Lena kertoo, että ilman oikeanlaista ravintoa hän ei jaksaisi osallistua salibandytreeneihin kolmea kertaa viikossa.

–       Yhteisten salibandyharjoitusten lisäksi käyn joka viikko myös juoksemassa ja salilla. Minulle on tosi tärkeää, että syömäni ravinto sisältää oikeissa suhteissa proteiinia, hiilihydraatteja ja kuituja.

Salibandyn pariin Lenan houkutteli pelin nopea tempo ja joukkuelajin yhteishenki. Pitkän peliuransa aikana hän on pelannut muun muassa seitsemän kautta Norjan pääsarjassa ja osallistunut neljä kertaa lajin maailmanmestaruuskisoihin.

Kisakaudella Blue Foxilla on otteluita joka toinen viikonloppu. Kun joka toinen kisaviikonloppu on vierasottelu, tarkoittaa se useita ruokailuhetkiä tien päällä.

–       Pyrin tekemään ruokani aina itse alusta asti. Silloin tietää varmasti, mitä ruoka sisältää, eikä tule nauttineeksi turhia lisäaineita. Jos itse tehtyä ruokaa ei ole saatavilla yritän ainakin huolehtia, että annoksessani ei ole sokeria.

Kun ruuan tekee itse alusta alkaen voi se olla hyvin aikaa vievää. Viime syksynä Lena halusikin olla enemmän kotona ja vähemmän kaupassa. Niinpä hän suunnitteli itselleen valmiit ruokalistat useammalle viikolle.

–       Minulla on valmiit ruokalistat kuudelle viikolle, joita vuorottelen. Kun tietää, mitä viikon aikana syödään, ei kaupassa tarvitse käydä kuin kerran viikossa. Näin säästyy aikaa, mutta myös rahaa.

 

Pari kertaa viikossa Lenan perheessä syödään edellisten päivien ruokia, joten viiden ruokalajin lista riittää hyvin koko viikoksi.

 

Hetki Tuorepuurot ovat sokerittomia, joten ne maistuvat myös Lenalle.