Fresh tuhannen Eurooppalaisen kasvuyrityksen joukossa

Lontoon pörssin omistajayhtiö LSEG valitsi Fresh Servantin tuhannen eurooppalaisen kasvuyrityksen joukkoon.

Lontoon pörssi omistajayhtiö laati raportin tuhannesta eurooppalaisesta kasvuyrityksestä.

Lontoon pörssin omistajayhtiö LSEG on laatinut raportin tuhannesta eurooppalaisesta kasvuyrityksestä, jotka sen mukaan ovat avainasemassa talouskasvun vauhdittamisessa ja työpaikkojen luonnissa. Mukaan on seulottu myös 20 suomalaisyhtiötä, joista Hanlog ja Broman Group olivat edustettuina raportin esittelyssä Brysselissä.
Valittujen suomalaisyhtiöiden liikevaihto oli keskimäärin 53 miljoonaa euroa. Vuodessa ne laajenivat 18 prosenttia ja loivat 37 prosenttia lisää työpaikkoja.
Listalta löytyvät muun muassa ilmankäsittelyratkaisuja tekevä Koja-yhtiöt, infrarakentaja Graniittirakennus Kallio, talonrakentaja Pohjola Rakennus ja hoitoalan yritykset Espari Care ja Coronaria.
London Stock Exchangen toimitusjohtajan Xavier Roletin mukaan nopean kasvun pk-yritykset ovat Euroopan talouden liikkeelle paneva voima.
”Mutta kunnianhimo yksi ei riitä; niiden menestystä täytyy korostaa ja kasvua tukea kunnolla soveliaalla rahoituksella”, Rolet sanoi.
Rahoituspalveluista vastaava brittikomissaari, lordi Jonathan Hill arvioi, että raportti tekee investoijille helpommaksi kanavoida sijoituksia isommille markkinoille pyrkiville yrityksille.
Keskimäärin listalla olevat yhtiöt olivat lisänneet työpaikkojaan kahdessa vuodessa kaksi kolmannesta.

Liikevaihto oli kasvanut nopeimmin rakennusyrityksissä, 138 prosenttia vuodessa. Seuraavina tulivat it- ja televiestintäala, vähittäiskauppa ja lääketieteen yritykset.
Raportti on osa LSEG:n yrityksille suuntaamaa tukea, johon kuuluu myös kasvuyritysten mentorointiohjelma Elite. Ohjelma avattiin Lontoossa reilu vuosi sitten eurooppalaisyrityksille, ja mukana on lähes 400 yritystä. Elite tarjoaa koulutusta ja kontakteja finanssipiireihin.
LSEG omistaa Lontoon ja Milanon pörssit ja se on yhdistymässä Frankfurtin pörssin omistavan Deutsche Börsen kanssa.

 

Suomalaiskasvajat LSEG:n listalla

Pohjola Rakennus
Broman Group
Coronaria
Esperi Care
Famifarm
Fimlab Laboratoriot
Fira

Fresh Servant

Graniittirakennus Kallio
Hanlog
Kaslink Foods
Katternö
Koja-yhtiöt
Logset

Miilukangas
Qvantel
Reaktor Innovations
Sofigate Group
Teknoware
Transval Group

 

Lähde:
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/eurooppalaisella-avainlistalla-20-suomalaista-yritysta/cckur5Ny