Tarina

Aina jotain Uutta – Aina jotain Hyvää

Tarinamme alku kantaa meitä edelleen; aluksi huristeltiin Pietarsaaren kylän kapeita katuja pitkin pienellä autolla. Takakontti oli täynnä paikallisten viljelijöiden raikasta salaattia ja kesäauringon kypsyttämiä pirteän punaisia tomaatteja. Kasvikset vietiin suoraan kotiovelle eli todellista palvelubisnestä se oli jo silloin.

 

Toiminta kasvoi yllättävän nopeasti ja pian olimmekin jo ravintola- ja hotellialan luottotoimittaja sekä onnistuimme tuomaan kauppojen hyllyille kevyitä ja nopeita lounasvaihtoehtoja. Toiminta kasvoi muutamassa kymmenessä vuodessa. 1970-luvulla syntyneestä pienestä vihannestukkutiimistä oli kasvanut suuri, lämmin ja tiivis perhe, jossa kaikkia jäseniä motivoi yksi ja sama asia: Aina Jotain Uutta – Aina Jotain Hyvää.

 

 

Aina Jotain Uutta

 

Yrityksen englanninkielinen nimi oli 90-luvun Pohjanmaalla harvinainen ja kertoo, että halusimme jo tuolloin olla edelläkävijä. Fresh Servant viestii tuoreudesta ja aidosti innostuneesta ja palveluhenkisestä toiminnasta. Nyt sanomme ytimekkäästi Fresh ja olemme 2000-luvulla saaneet huomiota salaattien valmistajana, sillä kauppojen hyllyillä on ollut tarve hyvinvointia ja helppoutta tukeville innovaatioille. Jatkossakin Fresh on laadun tae tuoreelle, puhtaalle ja terveelliselle Suomessa valmistetulle ruoalle.

 

Toimintaamme on ohjannut jo pitkään tavoitteemme olla asiakkaidemme ykkösvalinta. Lanseerasimme vuonna 2010 Hetki tuotemerkin, sillä näimme hetken koittaneen. Tarjonnasta puuttui valmis suomalainen salaatti suomalaiselle, lounaalle tai mihin hetkeen tahansa. Asiakasta kuunnellen, makuja muutellen, pakkausta parantaen hetki hetkeltä levittäydyimme pitkin Suomea, pohjoisesta etelään. Lannistumaton tekeminen ja rohkea kokeilu ovat johtaneet meidät välillä myös epäonnistumisiin, mutta huikea porukkamme on aina jatkanut uutta intoa uhkuen ja yhdessä lopulta onnistuen.

 

Samaa ohjenuoraa seuraten lanseerasimme vuonna 2015 SalaattiMestarin, joka  teki kaikista asiakkaistamme salaattikeräilyn mestareita. Itsepalvelu salaattibaarissa tarjolla on aina aitoja raaka-aineita, jotka on meillä valmiiksi pesty, kuorittu ja pilkottu. Lisäksi olemme kehittäneet satoja salaatti-, pasta-, ateria- ja jälkiruokatuotteita. Tavoitteenamme on ollut tarjota uusia tuotteita, jotka lisäävät hyvinvointia ja helppoutta.

 

Myös meille freshiläisille toiminnassa tapahtuu aina jotain uutta. Muutimme vuonna 2012 ihka uuteen salaattitehtaaseen, joka oli jo silloin ja on edelleen Suomen modernein ja paras salaattitehdas. Uusia tuotteita, uusia materiaaleja, uusia laitteita, uusia tiloja, uusia ihmisiä. Jokainen päivä on meillä mahdollisuus johonkin uuteen, yhdessä onnistumiseen. Emme aina tienneet, miten asioita olisi ollut parasta tehdä. Silloin lähdimme selvittämään niitä, esimerkiksi tutustumalla Euroopan markkinoihin ja tehtaisiin. Lopulta kehitys vei meidät automaation ja digitalisaation uuteen aikaan. Vaikka järjestelmät ja laitteet meitä auttavatkin, saavat ihmiset kuitenkin asiat tapahtumaan. Digiloikkaamista meillä on tehnyt jo yli 400 freshiläistä.

 

Aina jotain Hyvää

 

Tarjotessamme asiakkaillemme Hyvää, meitä ohjaa kolme näkökulmaa: tuotteen on oltava hyvänmakuinen, hyvinvointia tukeva sekä laadukas.

 

Hyvänmakuinen tarkoittaa ensinnäkin, että vaihtoehtoja on oltava paljon, sillä makunautinnot ovat meillä erilaisia. Toiselle juhlaa ovat oliivit, halloumi ja falafelit, toinen rakastaa lohta tai mozzarella juustoa. Yllättävän iloiset makukokemukset syntyvät selkeistä laadukkaista raaka-aineista, jotka on onnistuttu yhdistämään meillä toisiaan täydentävästi.

 

Hyvinvointia tarkastelemme monista eri näkökulmista. Tutkimme ravitsemussuosituksia; miten me voimme auttaa ihmisiä heidän arjessaan. Tuotteittemme avulla on helpompaa syödä suosituksen mukainen määrä 500g kasviksia päivässä ja saada tarvitsemansa proteiinit sekä hyvät rasvat. Hyvinvointia lisää myös se, että ihmisille jää aikaa yhdessä oloon ja harrastuksiin, eikä silti tarvitse tinkiä terveellisestä ravinnosta. Arjessa joudumme usein nappaamaan syötävää kodin ulkopuolella, ja valikoimastamme löytyy tähän jokaiselle hyviä vaihtoehtoja.

 

Laadukas on puhdasta, tuoretta ja aina kun se on satokauden puolesta mahdollista, suomalaista. Laadun takaa meidän oma tekeminen: salaatit eivät tule meille rajan takaa pilkottuna, vaan pesemme ja pilkomme ne itse. Toimitamme myös lähialueen kouluille ja sairaaloille kotimaiset perunat, omenat ja muut Hevi-tuotteet.

 

Uusia makuja haetaan lähiruoasta Suomesta ja etenkin Pohjanmaalta, mutta myös maailmalta trendiravintoloista. Välillä meitä inspiroi paikalliset meri- ja peltomaisemat, välillä suurkaupungin syke tai mauste-elämykset. Utelias mieli, herkät korvat sekä ketterä kokeileminen auttavat meitä tuomaan suomalaisille aina jotain uutta ja aina jotain hyvää yhdessä kauppojen kanssa.

 

Meidän freshiläisten määrä on vuosien aikana kasvanut paljon ja olemme pystyneet työllistämään viimeisen kuuden vuoden aikana vakituisesti joka vuosi noin 50 uutta työntekijää. Meitä on jo yli kahdestakymmenestä maasta.

Edelleen meissä virtaa pienen pohjalaisen yrityksen halu auttaa asiakkaitamme tarjoamalla tuotteita, jotka maistuvat hyvältä, näyttävät hyvältä ja tulevat sovitusti perille.  Vastuuta on, että lupaamme mitä teemme ja teemme mitä lupaamme. Ilman tyytyväisiä asiakkaita ei ole tyytyväisiä freshiläisiä. Me yhdessä, aina jotain uutta oppimalla ja hyvää tekemällä tekemällä saamme asiat tapahtumaan.