Karriärberättelse

Anja Hummel – Sommararbetare i försäljning

Anja Hummel studerar till Ekonom med inriktning på företagsledning och organisation samt handelsrätt och redovisning vid Hanken i Vasa. Under sommaren arbetar Anja med försäljning och kundbetjäning på Edsevö-kontoret. Till hösten fortsätter hon som inhoppare då försäljningen eller produktionen behöver extra personal.


Anja började arbeta hos Fresh år 2017 i produktion. Erfarenheten av att arbeta två somrar i produktionen påverkade positivt vid anställningsvalet till försäljningen eftersom företaget, arbetssätten och produkterna redan var bekanta för Anja. Studierna i ekonomi är också ett bra komplement till försäljningsjobbet.


”Det bästa med mitt jobb är att jag kan använda mig av mina studier i jobbet och ständigt få lära mig nya saker. Det är intressant att se från en annan synvinkel hur företaget fungerar. I mitt jobb får jag se hur hela processen startar med kundens order. Samtidigt, tack vare min produktionserfarenhet vet jag hur ordern far till produktionssidan och hur produkterna tillverkas där. Därefter far produkterna till expedition för att fortsätta färden vidare till kunderna. ”


När Anja märker att hon gör framsteg i sitt arbete blir hon inspirerad och motiverad. ”När jag berättar för en kund om en ny produkt och de vill ta med det till sitt sortiment känner jag att jag har lyckats och då vill jag bara sälja mera. När jag får en reklamation vill jag se till att kunderna trots allt får en positiv upplevelse.”


 

”När jag berättar för en kund om en ny produkt och de vill ta med det till sitt sortiment känner jag att jag har lyckats och då vill jag bara sälja mera. När jag får reklamationer vill jag se till att kunderna trots allt får en positiv upplevelse.”

 

Arbetet känns meningsfullt eftersom hela processen börjar med kontakten med kunderna. Om ingen skulle slå ordern i systemet skulle kunden inte få sina beställda produkter. Som försäljare är du ansiktet utåt till kunderna.


”Om du är gladlynt och duktig kommer du snabbt in i gänget på Fresh. De som är intresserade har möjligheten att gå vidare till nya uppgifter om de har viljan och arbetar hårt för det. Jag har många gånger sett flera hårt arbetande personer slippa framåt till skiftesledare- och linjeoperatörroller.” I produktion fick Anja ändra sin arbetsuppgift till organisatör när hon visade sitt intresse för det.


 

”De som är intresserade har möjligheten att gå vidare till nya uppgifter om de har viljan och arbetar hårt för det.”

 


”Vi på Fresh har en bra arbetsmiljö och en känsla av gemenskap. På arbetsplatsen tar vårt kök hand om oss och vår ork. Där får vi riktigt god frukost och lunch.”


Anjas tips för arbetssökande: ”Om du känner någon freshare, fråga hen om det finns några lediga platser för tillfället. Skicka ansökan till Fresh och om du slipper på intervju, var beredd. Det är bra att ha ett hygienpass färdigt, men det är inte nödvändigt eftersom Fresh arrangerar egna skolningar då och då. ”