Uratarinat

Piia Uusi-Kakkuri, HR-kehittäjä

 

Viisi vuotta tohtorikoulutettavana ja opettajana Vaasan yliopistolla työskennellyt Piia päätti ponnistaa yliopistomaailmasta kohti uusia tuulia ja tekemisen meininkiä. Samalla Piia ravisteli vanhentuneita käsityksiä siitä, että tohtorit vain pölyttyvät tutkimustensa parissa. Uudet tuulet löytyivät, kun Piia aloitti tuoteryhmäkoordinaattorina Freshillä vuonna 2017.

Uutena tehtävänäni oli vastata Hetki- ja Salaattimestari- brändien myynti- ja myymälämateriaalien kehittämisestä, kuvauksista sekä tuotetietohallinnasta”, kertoo Piia. Kun tehtävät tulivat tutuksi, lähti Piia vetämään nettisivujen uudistusprojektia sekä uudistamaan asiakaslehden ilmettä ja sisältöä. ”Nämä olivat tosi mielenkiintoisia hankkeita ja pääsinkin jatkamaan tämän tyyppisen tekemisen parissa.

 


 

”Tärkeää on hyvät tyypit ympärillä, oppiminen ja yhdessä tekeminen. Freshiltä löytyy hyvä kombinaatio näitä.”

 

 

Tänä päivänä HR-kehittäjänä Piian tavoite on auttaa tiimejä ja yksilöitä kasvamaan sekä kehittymään yhteistyön, itsetuntemuksen ja johtamisen avulla. Liikkeelle lähdettiin uuden työyhteisökyselyn käyttöönotolla, jonka avulla saatiin tietoa henkilöstölle merkityksellisistä asioista ja miten ne meillä toteutuvat. Vauhdilla on menty eteenpäin ja kehityskohteena on ollut muun muassa yhteiset palaverikäytännöt ja esimiesten itsensä tuntemus.

Vastuualueisiini kuuluu lisäksi viestintä ja työnantajamielikuvan kehittäminen. ”Upouusi viestintäsuunnitelmamme ohjaa tekemistämme sisäisessä viikkokirjeessämme ja ulkoisissa kanavissa. Meillä tehdään paljon ja mahtavia asioita, ja porukat ovat innostuneita näistä. Nyt vaan pitäisi saada entistä paremmin tämä viesti myös ulkopuolelle.”

Piia on myös jatkanut Salaattimestari-brändin markkinoinnillisten tehtävien parissa, joihin kuuluu esitteet, uutiskirjeet, sosiaalinen media sekä valokuvaukset.

Haasteet, uusien asioiden selvittäminen ja oppiminen inspiroivat Piiaa. Rutiinit puolestaan eivät ole tämän tehonaisen juttu. Monipuolinen työ ja erityisesti kehitystyö yhdessä muiden kanssa pitää Piian mielen virkeänä. ”Työssäni parasta on juurikin se, kun pääsen kehittämään asioita yhdessä muiden kanssa. Tärkeää on hyvät tyypit ympärillä, oppiminen ja yhdessä tekeminen. Freshiltä löytyy hyvä kombinaatio näitä.”

Arvostan myös työnantajan joustavuutta etätyön suhteen, sillä asun Vaasassa.” Työmatkaan menee Piialla Vaasasta Edsevöhön ja takaisin 2 tuntia päivässä, joten etätyöpäivät Mustasaaren pisteestä tai kotoa ovat varmistaneet, että työn ja vapaa-ajan suhde on toimiva.

Kysyttäessä millaisia ihmisiä Freshille kaivataan lisää, on vastaus selvä: ”Ihmisiä, joille kolahtaa meidän arvot: hyvinvointi, vastuullisuus, innostava ilmapiiri ja yhdessä onnistuminen”. Erityisesti innostava ilmapiiri on Piian mukaan tärkeä, sillä sitä kautta on helpompi keksiä luovia ratkaisuja ja innovaatioita sekä luoda hyvinvointia niin sisäisesti kuin ulkoisesti. ”Toisaalta yhdessä onnistuminen vaatii ihmisiltä joskus myös kovia ponnisteluja, ongelmanratkomista ja sitoutumista, niin että asiakaslupaukset täytetään. Tämä meidän kulttuuri ja ihmiset on siinä kohtaa aika korvaamattomia.”