Uratarinat

Anja Hummel – kesätyöntekijä myynnissä

Anja Hummel opiskelee kauppatieteitä Vaasan Hankenilla. Pääaineena Anjalla on yrityksen johto ja organisaatio. Sivuaineeksi hän on valinnut kirjanpidon ja talousoikeuden. Tänä kesänä Anja työskentelee pääasiassa myynnissä Edsevön konttorilla. Kesän jälkeen Anja jatkaa tuuraajana Freshillä, joten tarvittaessa Anja voi rientää apuun asiakaspalveluun tai tuotannon puolelle.

Työntekijävalintaan vaikutti suotuisasti Anjan kahden vuoden kokemus elintarviketyöntekijänä tuotannosta, sillä yritys, toimintatavat ja tuotteet olivat entuudestaan tuttuja Anjalle. Lisäksi Anjan opiskelema ala osui sopivasti yhteen myynnin työtehtävien kanssa.

”Parasta työssäni on, että saan hyödyntää opiskelemaani alaa työtehtävissä. On kiinnostavaa nähdä eri näkökulmasta, kuinka yritys toimii. Työtehtävissäni pääsen näkemään, kuinka koko prosessi lähtee liikkeelle asiakkaan tilauksesta. Samalla tiedän tuotantokokemukseni ansiosta, kuinka tilaus menee tuotannon puolelle ja kuinka tuotteet siellä valmistetaan. Tämän jälkeen tuotteet kulkevat lähettämöön, josta ne jatkavat matkaansa eteenpäin asiakkaille.”

Anja innostuu, kun huomaa kehitystä tekemisessään. ”Kun onnistun kertomaan asiakkaalle uutuustuotteesta ja asiakkaan ostamaan sitä valikoimaansa, tunnen onnistuneeni ja haluan myydä vain enemmän. Reklamaatioita vastaanottaessani puolestaan haluan varmistaa, että asiakkaalle jää positiivinen kokemus.” Anja iloitsee myös siitä, että on oppinut lyhyessä ajassa kommunikoimaan ammattimaisesti asiakkaiden kanssa sekä puhelimessa että sähköpostitse.


 

”Kun onnistun kertomaan asiakkaalle uutuustuotteesta ja asiakkaan ostamaan sitä valikoimaansa, tunnen onnistuneeni ja haluan myydä vain enemmän.”

 

 

Työtehtävänsä Anja kokee tärkeäksi, sillä koko prosessi lähtee liikkeelle asiakkaan tilauksesta. Ellei kukaan naputtelisi tilauksia järjestelmään, ei asiakas saisi tilaamiaan tuotteita.

”Jos olet hyväntuulinen ja ahkera pääset nopeasti mukaan jengiin Freshillä. Kiinnostuneet henkilöt saavat mahdollisuuksia edetä, jos sitä haluavat ja tekevät ahkerasti töitä sen eteen. Olen useasti päässyt todistamaan sen, että useampi ahkera henkilö pääsee etenemään vuoroesimieheksi ja  linjaoperaattoriksi.” Kerran Anja itsekin esitti toiveensa tuotannossa ja pääsi toivomaansa organisaattorin tehtäviin.


 

”Kiinnostuneet henkilöt saavat mahdollisuuksia edetä, jos sitä haluavat ja tekevät ahkerasti töitä sen eteen.”

 

 

”Meillä Freshillä on loistava työilmapiiri sekä yhteisöllisyys. Jaksamisestamme pitää huolen oma työpaikkaravintolamme, jossa on todella hyvä aamupala ja lounas.”

Anjan vinkit työnhakijoille: ”Jos tunnet jonkun freshiläisen, niin kysy häneltä onko sillä hetkellä vapaita paikkoja auki. Laita hakemus Freshille ja mikäli pääset haastatteluun, niin valmistaudu siihen huolella. Hygieniapassi on hyvä olla valmiina, mutta se ei ole välttämätöntä, sillä Freshillä järjestetään aika ajoin omia koulutuksia.